Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Imajući u vidu da se u vezi kombi prevoza u medijima pojavljuju izjave koje su potpuno netačne i pogrešne, zarad istine uvažavajući putnike, zakonsku regulativu i saobraćajnu struku, dostavljam Vam dopis u nadi da ćete ga objavite u celosti.
Kombi prevoz putnika sada posluje potpuno u sivoj zoni, kriminalno i suprotno svim zakonskim propisima, bez kontrole poslovanja i prihoda. Takvim radom nanose veliku štetu legalnoj privredi, budžetu Republike Srbije i predstavljaju nelojalnu konkurenciju na tržištu.
U nameri da podržimo napore institucija u smislu poštovanja i sprovođenja zakonske regulative, a u cilju relevantnih činjenica i objektivnog informisanja građana i putnika dostavljamo Vam INFORMACIJU ZA MEDIJE za koju se nadam da ćete je objaviti u celosti.

Goran Aleksić
Generalni direktor

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja
"Srbijatransport" a.d. Beograd

 

 

 

Od naredne godine više neće biti moguće pozvati prevoznika koji bi kombijem od kućne adrese odvezao mušteriju do, na primer, nekog aerodroma u regionu. Novi zakon o bezbednosti saobraćaja i zakon o prevozu putnika ne smatraju kombi legalnim prevoznim sredstvom.

Detaljnije pročitajte i pogledajte OVDE.

Izvor: RTS

 

 

 

Vlada Srbije, na sednici održanoj 11.10.2016. godine, usvojila je Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Detaljnije pročitajte OVDE.

 

 

 

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" a.d. Beograd, uputilo je 01.09.2016. godine dopis Aleksandru Simiću, pomoćniku ministra za inspekcijski nadzor, u kome ga poziva da izda nalog Poreskoj upravi te da se, u skladu sa zakonom, procesuiraju sva fizička lica i preduzetnici protiv kojih su pisane prekršajne prijave i izricane različite vrste kazni zbog nezakonitog obavljanja prevoza putnika u drumskom saobraćaju.

Dopis možete pogledati i preuzeti ako kliknete na dokument:

 

 

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" a.d. Beograd, uputilo je 31.08.2016. godine dopis Aleksandru Simiću, pomoćniku ministra za inspekcijski nadzor, u kome traži konkretne informacije o postupanju Inspekcijskih organa.

Dopis možete pogledati i preuzeti ako kliknete na dokument:

 

 

Inspektori Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su u akciji kontrole prevoznika koji voze migrante kroz Srbiju izrekli više od 200 prekršajnih prijava i isključena su 23 autobusa na međunarodnom linijskom prevozu.
Kontrolisana su i druga vozila kojima ne mogu da se prevoze putnici, a to su automobili i kombi vozila, uz kontrolu tehničke ispravnosti autobusa.
Ministarstvo podseća prevoznike da su pooštrene sankcije za nelegalan prevoz putnika i stvari, i da iznose od 50.000 do 100.000 dinara, kao i da se na osnovu odluke suda oduzima vozilo.
Taksisti mogu iz svog mesta da prevoze putnike bilo gde u zemlji, s tim da ako ih ne vraćaju nazad moraju da skinu tablu i da se vrate prazni.
Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" podržava aktivnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u potpunoj primeni pozitivnih zakonskih propisa.
 

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za inspekcijski nadzor Aleksandar Simić na graničnom prelazu Preševo .
 
Saopštenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture možete pogledati OVDE.

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, održala je juče izuzetno posećenu konferenciju za medije na temu početka primene Zakona o inspekcijskom nadzoru sa fokusom na pojačanu kontrolu neregistrovanih subjekata.

Kori Udovicki pocetak primene zakona o inspekcijskom nadzoru

Ministarka je kazala da će se praviti procene i na svaki način dolaziti do informacija i saznanja o neregistrovanim delatnostima.

 

Zakonom su predviđene i kazne do 2.000.000 dinara.

 

Inspekcijske službe juče su započele kontrolu privrednih subjekata koji nisu registrovani u APR-u i poslodavaca kod kojih zaposleni najčešće rade "na crno" sa ciljem da se poveća zakonitost i bezbednost poslovanja u svim oblastima.

Zakonom su predviđena ovlašćenja i dužnosti svake inspekcije da u svojoj oblasti obavlja nadzor nad neregistrovanim subjektima i primenjuje prinudne inspekcijske upravne mere.

Takođe, obaveza je svih inspekcija da reaguju kada primete da se nelegalno radi i u onim oblastima koje nisu pod njihovom nadležnošsću.

Opširnije pogledajte OVDE.

.

Srbija godišnje samo zbog sive ekonomije u drumskom transportu gubi više od 100 miliona evra,

mihajlovic dt I 2007

 što je ogromna cifra, i suzbijanje sive ekonomije u toj oblasti je od presudnog značaja za veću bezbednost putnika i robe, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i  infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

 Za detalje kliknite OVDE.

 Izvor:Tanjug