Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Poziv na sastanak prevoznika iz opština Prijepolje, Priboj, Sjenica i Nova Varoš možete preuzeti na sledećem LINKU.

U sredu 28. februara 2018. godine u 13h u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će biti održati sastanak sa predstavnicima domaćih prevoznika.

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport" će na ovom sastanku imati svog predstavnika, koji će zastupati interese transportne privrede i naših prevoznika.

Kako bi naš predstavnik imao što bolje smernice za učešće na ovom sastanku, molimo Vas da nam što pre, a najkasnije do 27.2.2018. do 13 časova, putem elektronske pošte, na ovu adresu, pošaljete predloge, sugestije, pitanja i probleme aktuelne u Vašem radu i poslovanju.

 

25.01.2018. godine, u hotelu Livade u 14 časova, u Čačku, Srbijatransport organizuje sastanak sa  prevoznicima iz tog kraja. Na sastanku će biti obrađene teme navedene u pozivu koji Vam šaljemo u prilogu.

Novi Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju počeo je da se primenjuje 12. februara 2017.godine. U vezi sa tim, kako bi prevoznici što lakše uskladili svoje poslovanje sa odredbama novog zakona Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo ovo OBAVEŠTENJE kao i DOKUMENT u vezi izdavanja i produženja važenja lcence.

CENOVNIK TRANSPORTA STVARI U MEĐUNARODNOM I DOMAĆEM DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

U novom Informatoru br 107 objavljen je CENOVNIK TRANSPORTA STVARI U MEĐUNARODNOM I DOMAĆEM DRUMSKOM SAOBRAĆAJU u kome je urađena precizna analiza poslovanja i troškova, te na stručan način definisana preporučena cena transportne usluge.

Pored ostalog možete naći konkretne i precizne podatke o sledećem:

- Pregled poslovnih rezultata privrednih subjekata za 2011, 2012, i 2013. godinu,

- Uslovi, kriterijumi i pravila kreiranja cena transportnih usluga,

- Struktura troškova voznog parka teretnog transporta,

- Cenovnik za prevoz robe u domaćem drumskom transportu,

- Cenovnik za prevoz robe u međunarodnom drumskom transportu,

- Iznos naknade za izgubljeni autodan,

- Tarifa za prevoz robe u domaćem transport - rsd/vozilu,

- Tarifa za prevoz robe u međunarodnom transportu - evra/vozilu,

- Tarifa za prevoz zbirne pošiljke u domaćem transportu - rsd tkm,

- Tarifa za prevoz zbirne pošiljke u međunarodnom transportu - evra /tkm,

- Cenovnik za utovar, istovar i pretovar,

- Cenovnik prevoza u distribuciji i

- Cenovnik prevoza rasutih tereta.

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" kao reprezentativni predstavnik transportne privrede Srbije, odgovorno, stručno i lojalno zastupa interese prevoznika u opštrm intresu unapređujući konkurentnost i utičući na uređenje poslovnog ambijenta. U tom smislu smo dosta toga uradili i unapredili a u ovom Informatoru objavili smo naše zvanične dopise i inicijative:

· Zaključci sa 3. sednice Poslovodnog odbora za međunarodni teretni transport

· Žalba upućena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na predloge za izmenu i dopunu Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima

· Predlog parametara za raspodelu CEMT dozvola za 2016. godinu, upućen Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

· Primedba upućena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na dostavljeni predlog teksta za izmenu i dopunu

· Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima

· Podrška upućena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za učinjene izmene u Uredbi o načinu i raspodeli stranih dozvola za međunarodni prevoz tereta u drumskom saobraćaju

· Inicijativa upućena Ministarstvu finansija za izjednačavanje i korekciju akcize na gasna ulja i tečni naftni gas u drumskom prevozu stvari i putnika na nivo od 22,00 dinara i izjednačavanje stope PDV za usluge javnog linijskog prevoza putnika sa gradsko-prigradskim prevozom na nivo od 10%

Inicijativa upućena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izjednačavanje i korekciju akcize na gasna ulja i tečni naftni gas u drumskom prevozu stvari i putnika na nivo od 22,00 dinara.

 

​S poštovanjem,

Goran Aleksić, generalni direktor

 

 

Potkategorije