Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Obaveštavamo Vas o podnetim inicijativama prema Ministarstvu građevinarstva saobraćaje i infrastrukture:

 1. Inicijative u skladu sa zaključcima sa sastanka Vas i vašeg tima sa udruženjima drumskih prevoznika o rešavanju problema dugog čekanja na graničnim prelazima i uređenja knjučnih problema transportne privrede Srbije koji je održan 22.04.2019.god

  Preuzmite PDF dokument 141

 2. Inicijativa za HITNU korekciju fiskalne politike u cilju uspostavljanja konkurentnosti i unapređenja poslovanja sektora drumskog transporta

  Preuzmite PDF dokument 142

  Preuzmite PDF dokument Odgovor Ministastva finanasija

 3. Inicijativa za hitno rešavanje nedostatka profesionalnih vozača u Republici Srbiji koje preti da ugrozi ne samo bezbednost saobraćaja i funkcionisanje sistema javnog prevoza, nego i poslovanje domaće privrede i stranih investitora

  Preuzmite PDF dokument 143

Obaveštavam Vas da smo predali inicijative i dokumentaciju.
Inicijativa je upućena Ministarstvu unutrašnjih poslova kao predlagaču zakona i Ministarstvu građevinarstva , saobraćaja i infrastrukture kao resornom ministarstvu za saobraćaj i bezbednost saobraćaja.
Obavestili smo Predsednicu vlade Anu Brnabić i Predsednike Srbije Aleksandra Vučića i dostavili im u prilogu kompletan materijal.
Nadamo se HITNOJ reakciji institucija.
Smatram da su naše inicijative potpuno opravdane, realne i suštinski se radi o primeni regulative zemalja EU, Nemačke, Slovenije i Hrvatske.

Poštovani,

Izuzetnu čast nam predstavlja prilika da Vam uputimo poziv na Veliki sastanak Srbijatransporta u Beogradu.

Sastanak će se održati u petak, 5. oktobra 2018. godine, sa početkom u 13 časova.

Program sastanka i zvaničan poziv Vam dostavljamo u prilogu.

Sastanak će se održati u restoranu Parkinga za teretna vozila "Truck Stop Tomy" u Šimanovcima. Mesto sastanka se nalazi u neposrednoj blizini auto puta Beograd – Zagreb i petlje i naplatne rampe Šimanovci. Detaljne podatke o lokaciji možete naći na linku: http://www.tst.rs/gdesmo.html

Očekujemo veliki broj vlasnika, direktora i top menadžera transportnih preduzeća putničkog i teretnog saobraćaja, kao i predstavnike drugih organizacija vezanih za ovu oblast.

Sam sastanak je zamišljen i kao razmena mišljenja i zajedničko zauzimanje stavova za delovanje Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja Srbijatransport u budućnosti.

Na kraju sastanka je predviđeno međusobno upoznavanje učesnika i neformalno druženje uz prigodno posluženje.

Još jednom Vas iskreno pozivamo, sa očekivanjem da ćete se ovom pozivu odazvati.

Preuzmite priloge:
Download this file (Pozivnica Srbijatransporta na sastanak prevoznika u Beogradu 5.10.2018.pdf)Pozivnica524 kB
Preuzmite priloge:
Download this file (Obaveštenje 19092018.pdf)Obaveštenje2504 kB

Na sajtu Auto moto Saveza Srbije možete pronaći korisne informacije o boravku i saobraćajnim propisima u raznim zemljama.

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=199&Itemid=138

Obaveštavamo vas da je na sajtu Ministarstva finansija
http://www.mfin.gov.rs/pages/article.php?id=13793

objavljena radna verzija Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu, kako bi se tokom javne rasprave javnost upoznala sa izmenama zakona i dostavila primedbe i sugestije do 2. jula 2018. godine.

Ovom prilikom vas pozivamo da nam dostavite sve sugestije na radnu verziju Zakona zaključno sa 27.6.2018. godine kako bismo blagovremeno obradili i sumirali sve vaše primedbe, a zatim ih izneli Ministarstvu finansija.

Primedbe i sugestije dostaviti na mail 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

U prilogu vam dostavljamo tekst radne verzije Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu.

Preuzmite priloge:
Download this file (predlog zakona - ZPI javna rasprava 2018.pdf)Predlog zakona - ZPI javna rasprava 2018663 kB

 Odgovor MUP-a preuzmite na sledećem LINKU.

Pozivamo Vas,
Sava Centar, Beograd - Kongresna sala 1/0, prizemlje, u prilogu Vam šaljemo program konferencije.

Sigurni smo da ćete na skupu dobiti veoma korisne informacije.

 

Teme:

Podrška infrastrukturnim projektima zemalja Dunavskog regiona i JIE -  Moderator: Prof. dr Slobodan Aćimović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu

Granični prelazi – procedure i primeri dobre/loše prakse - Moderator: Marijan Banelli, potpredsednik Hrvatskog društva lobista / Akreditirani lobist u EU Parlamentu 

Logistika -  trendovi, stepen razvoja, investicije i inovacije u zemljama Dunavskog regiona i JIE - Moderator:  Goran Aleksić, generalni direktor Poslovnog udruženja za drumski saobraćaj „Srbijatransport“.

Mobilnost i multimodalnost – lučki sistemi, drumski, železnički, vazdušni i vodni transport - Moderator: Slavoljub Jevtić, predsednik P.U. Transport i Logistika Beograd

Mogućnost velikog broja B2B sastanci, Sala „Japanski salon“ – na galeriji

Preuzmite priloge:
Download this file (Program TIL 2018.pdf)Program TIL 2018303 kB