Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Odgovor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na inicijative i zaključke Srbijatransporta možete preuzeti u PRILOGU.

Zahtev Srbijatransporta i odgovor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za tumačenje i pojašnjenje postupanja po pitanju ispunjenosti finansijske sposobnosti u svrhu kompletiranja dokumentacije za licenciranje prevoznika možete preuzeti OVDE.

Dopis Srbijatransporta Ministarstvu Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije u vezi korekcije refakcije akcize na evrodizel gorivo u 2018. godini možete preuzeti OVDE.

Dopis Srbijatransporta Ministarstvu, Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vezi rešavanja problema nedostatka vozača možete preuzeti ovde.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo nova uputstva iz razloga izmena taksi i odgovarajućih promena na sledećim dokumentima:

- Uputstvo za podnošenje zahteva za izdavanje licence za prevoz

- Uputstvo za podnošenje zahteva za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti za upravljanje poslovima prevoza tereta

- Uputstvo za podnošenje zahteva za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti lica odgovornog za poslove upravljanja prevozom putnika

- Uputstvo za dobijanje potvrda o ispunjavanju tehničkih uslova koje mora da ispunjava teretno vozilo ili skup vozila

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo pravilnik o načinu korišćenja tahografa koji Vam dostavljamao u prilogu i objavilo u Sluzbenom glasniku broj 90/2017 od 6.10.2017. godine. Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja,  a odredbe članova 9, 16. i 17. ovog pravilnika primenjuju se od 1. novembra 2017. godine. Pravilnik možete preuzeti OVDE.

Srbijatransport je za članove udruženja i ostale prevoznike sastavio sažeto obaveštenje u vezi sa podnošenjem zahteva za izdavanje licence za prevoz. U sažetom obaveštenju su obuhvaćeni i putnički i teretni saobraćaj istovremeno. Ovo sažeto obaveštenje sadrži:

1) zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

2) zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju

3) obaveštenje u vezi sa primenom zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

4) obaveštenje u vezi sa primenom zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju

5) uputstvo za podnošenje zahteva za izdavanje licenci za prevoz

Ove zakone i obaveštenja možete videti u prethodnom saopštenju: “Podnošenje zahtevaza izdavanje licence preduzeću za prevoza putnika i tereta u drumskom saobraćaju” od 22. maja 2017. godine. Ovo sažeto obaveštenje možete videti i preuzeti OVDE.

         U očekivanju donošenja Pravilnika o uslovima koje mora da ispuni pravno lice koje vrši obuku vozača za sticanje CPC, odnosno SPK (sertifikat profesionalnih kompetencija), Poslovno udruženje "Srbijatransport" Vas obaveštava da preko svog ogranka: Edukativno konsultativnog centra, sprovodi pripreme za ispunjenje tih uslova. U cilju postizanja jedinstvenog sistema obuke, pokrivenosti teritorije Srbije i što jeftinijeg sticanja sertifikata i kasnijeg periodičnog usavršavanja, Edukativno kosultativni centar je sačinio odgovarajući program obuke a takođe i ušao u osnivanje više poslovnica edukativnog centra sa prevoznicima, članicama udruženja a koje bi pokrivale sve veće gradove Srbije. Obaveštenje možete pročitati OVDE