Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

                                                    

Ime i prezime:  GORAN, Živan, ALEKSIĆ                                                      

Adresa:                Dr Pantića 133/2, 14000 Valjevo,                                                                                                     

Datum rođenja:  14. 11. 1962. godine u Valjevu.

Telefon:                +38164/ 6475 431, +38111/ 2767447

E-mail:                  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.@srbijatransport.rs

                                 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Nacionalnost:     Srbin.

Bračni status:    Oženjen. 

Obrazovanje:

 

Osnovnu školu završio u Valjevu.

Srednja Saobraćajno tehničku školu završio u Valjevu, saobraćajni tehničar.

Saobraćajni fakultet, Univerzitet u Beogradu, odsek za integralni, industrijski transport i logistiku, kod Prof. Dr Riste Perišića, inače tada vanrednog profesora na Institutu za Logistiku u Lozani. Diplomirao 1988. godine sa ocenom 10 (deset) na temu „Funkcija, sadržaj i izbor informacionih sistema u Robno transportnim centrima sa osvrtom na drumski transport„ a sa posebnim osvrtom na marketing logistiku i stekao zvanje diplomirani inženjer saobraćaja.

 1. godine je u skladu sa članom 127. Zakona o visokom obrazovanju na Univerzitetu u Beogradu („Sl. Glasnik RS„ br. 76/05), Potvrdom 7/126 na Saobraćajnom fakultetu, potvrđeno je da stečeno stručno obrazovanje odgovara nazivu master inženjera saobraćaja drugog stepena i da su izjednačena prava koja iz njega proizilaze.

 

 

Radno iskustvo:

 

Od marta 1989. Do 1995. godine (7 godina)

Trgovinsko preduzeće „Diva u Valjevu koja je poslovala sa 165 maloprodajnih objekata, 1.800 zaposlenih, ogroman skladišni prostor na preko 12.000 m2 i predstavljala je trgovinskog lidera zapadne Srbije.

Šef transporta, logistike i distribucije robe  (2 godine).

Zamenika direktora za veleprodaju i logistiku  (4 godine).

Četiri godine član Upravnog odbora preduzeća (od 1990 do 1994. godine).

Ustrojena je organizacija tokova robe, dokumentacije i informacija koja je značajno i višestruko smanjila troškove i vreme transporta i skladištenja robe. Organizovao logističku operativu sa berzom tereta, koja je smanjila troškove poslovanja ali obezbedila i značajni dodatni prihod preduzeću. U okviru radnog tima organizovan informacioni sistem i potpuno novi model prodaje robe na veliko uvodeći, formirajući i organizujući jedinstven izložbeno prodajni salon, tada uzor tada mnogim trgovinskim firmama i veletrgovinama.

 

Od marta 1995. do 2005. godine (10 godine)

Valjevska Pivara” u Valjevu je zapošljavala oko 400 radnika, proizvodila 260.000 do 330.000 hektolitara piva godišnje uz plasman na tržište Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Referent prodaje i marketinga. (4 godine)

Rukovodilac - Direktora marketinga (6 godine)

Rad u proizvodnji i primena marketinga i logistike u privredi, kao integralne poslovne funkcije ukupnog poslovanja proizvodnog sistema. Kreiranje svih elemenata marketing miksa, usaglašavanje logističke funkcije, usaglašavajući politikom prodaje dinamike proizvodnih procesa i tražnje

 

Od marta 2005. do novembra 2010 godine  (5,5 godina)

SP „Lastaa.d. Beograd je lider jugoistočne Evrope u putničkom saobraćaju, koja je tada zapošljavala preko 3.000 radnika I imala oko 1.200 autobusa na radu.

Šef saobraćaja u Poslovnicu SP „Lasta“ u Obrenovcu, da bi od 2008. godine

Direktor Profitne organizacije „Lasta Valjevo“ u Valjevu.

Profitna organizacije „Lasta Valjevo“ je jedan od podsistema koji je posedovao 90 autobusa, bilo je 290 zaposlenih radnika. U okviru ovog sistema je poslovala Poslovna jedinica „Lasta BUS“ koja je sa 45 zaposlenih obavljala poslove potpune reparacije autobusa, sa kompletnom izradom enterijera i eksterijera. Ostvaren je značajan napredak u poslovanju ovog podsistema SP „Laste”, značajno povećan prihod i unapređeni procesi uz značajnu dobit u poslovanju.

 

Od novembra 2010. godine

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport” a.d. Beograd je najveće udruženje drumskog transporta, osnovano 1951.godine.

Došao u firmu na poziciju generalni direktor poslovnog udruženja, posao koji i sada uspešno obavlja duće od 10 godina.

Po funkciji, kao izvršni direktor je član Odbora direktora Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport”.

Kao predstavnik Srbijatransporta i transportne privrede Srbije, član je državne delegacije i učesnik velikog broja mešovitih bilateralnih sastanaka o transportu kao i predstavnik transportne privrede Srbije na stručnim i tematskim skupovima na međunarodnim savetovanjima i skupovima.

 

Članstvo u organizacijama i institucijama:

 •  Od juna 2011. godine Predsednik osnivačke skupštine Granskog udruženja poslodavaca drumskog saobraćaja Srbije Srbijatransport. I danas je na poziciji Predsednika skupštine Granskog udruženja poslodavaca drumskog saobraćaja Srbije Srbijatransport koje je od 2012. godine reprezentativno udruženje poslodavaca za delatnost prevoza putnika u drumskom saobraćaju.
 • U aprilu 2015. godine je jedan od osnivača Udruženja saobraćajnih inženjera Srbije - USIS. Sada je na poziciji člana Upravnog odbora Udruženja saobraćajnih inženjera Srbije.
 • Od februara 2019.godine je imenovan za člana Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije reprezentativnog udruženja poslodavaca u Republici Srbiji.
 • Član Radne grupe za prevoz putnika u drumskom, vodnom i železničkom saobraćaju o okviru Koordinacione komisije Vlade republike Srbije
 • Član Nacionalnog konventa za EU, Radne grupe za poglavlje 14 i poglavlje 21 kao ovlašćeni predstavnik Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport”.
 • Član Radne grupe za izradu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i podzakonskih akata
 • Član Projektne radne grupe za izradu podzakonskih akata Zakona o efikasnom korišćenju energije
 • Član Radne grupe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izradu Uredbe za raspodelu stranih dozvola domaćim prevoznicima.
 • Član udruženja E –razvoj od 2018. godine
 • Član Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije u drumskom saobraćaju od 2015. godine.
 • Predsednik Udruženja Valjevaca u Beogradu od 2016. godine. Zavičajno Udruženje Valjevaca u Beogradu je osnovano 1925.godine.

 

U predhodnom periodu između ostalog

Predsednik omladine Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu 1983 – 1985. godine

Predsednik koordinacionog tela svih saobraćajnih fakulteta Jugoslavije 1984. godine

Član Predsedništva Univerzitetske konferencije Beogradskog univerziteta u mandatu Prof. Dr Slobodana Unkovića.

Predsednik Upravnog odbora JP „Toplana“ Valjevo koja je sprovodila poslove toplifikacije grada Valjeva i realizovalo najveću investiciju u Valjevu od 2004. do 2010. godine

Na lokalnim izborima od jeseni 2004 i na izborima 2008. godine, izabran je u dva mandata za odbornika u Skupštini Grada Valjevo.

Zamenika predsednika Odbora za finansije u Skupštini Grada Valjeva od 2008. do 2010. godine.

Član Odbora za saobraćaj i telekomunikacije Regionalne Privredne Komore Valjeva 2007-2010. godine.

Član Odbora za saobraćaj i telekomunikacije Privredne Komore Beograda 2010-2014. godine.

 

Dodatno

U svom radu konstantno usavršavao svoja znanja koja konkretno primenjuje u radu. Poseduje:

 • CERTIFICATE of Profesional Competence for the Road Transport Menager, CPC Diploma IRU Academiy od 23. januara 2008. godine, Certifikate ID SCCCOCPC6320100
 • CERTIFICAT: CPC PR 048/2020-04 predavača za Stručnu profesionalnu kompetenciju za sticanje početne kvalifikacije i periodičnu obuku profesionalnih vozača u drumskom teretnom i putničkom transportu
 • CERTIFICAT o profesionalnoj osposobljenosti lica odgovornog za prevoz tereta u drumskom saobraćaju Broj ST – 0811/2017, od 23. avgust 2017.godine
 • CERTIFICAT o profesionalnoj osposobljenosti lica odgovornog za poslove upravljanja prevozom putnika Broj SP – 142/2017, od 02. novembar 2017. godine
 • SUDSKI VEŠTAK za oblast saobraćaj, transport, bezbednost saobraćaja uz užu specijalnost Drumski i gradski saobraćaj, transport stvari, rešenjem broj 740-05-00427/2014-22 od 08. decembra 2014. god.
 • CERTIFICATE o uspešno završenoj radionici po Jean Monnet modulu „CEFTA AGREEMENT AND SEE BUSINESS COMMUNITY”, u Beogradu (16. oktobar 2018. godine)
 • CERTIFICATE o radnom vremenu posada vozila u drumskom transportu i korišćenje tahografa broj 384/2018 u Beogradu (08. decembar 2018. godine)
 • CERTIFICATE sa seminara SISTEM KVALITETA, izdatog od IIS- Istraživački i tehnološki centar, Novi Sad,  i  FTN- Instituta za INDUSTRIJSKE SISTEME, Novi Sad (17. novembar 1995.god)
 • CERTIFICATE sa seminara BIZNIS PLAN, izdatog od Instituta za menadžment Fakulteta organizacionih nauka,  - Beograd (09. jun 2001. godine)
 • CERTIFICATE sa specijalističkog seminara LIDER U PRODAJI, izdatog od Privredne Komore Jugoslavije, Odbora za menadžment i ATENA, - Beograd (22. novembar 2002. godine)
 • CERTIFIKATI iz oblasti standarda kvaliteta ISO39001 i ISO9001

 

 

Ostalo:

Strani jezici: Engleski (srednji nivo), Ruski (školsko obrazovanje).

Rad na računaru: Microsoft office, Word, Excel, Corel Draw.              

Vozačka dozvola:  AM, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, F i M kategorije, V sss - Profesionalni vozač motornih vozila do 24.11.1981.godine

Oblasti interesovanja: Drumski transport, Bezbednost u saobraćaju, Menadžment u saobraćaju, Edukacija u privredi, Konsaltinge unapređenja poslovanja, Uređenje konkurentnog privrednog ambijenta, Marketing u poslovanju.

Ima veliki broj objavljenih stručnih i naučnih radova na međunarodnim savetovanjima i skupovima iz oblasti drumskog saobraćaja, transporta, bezbednosti, logistike, ekologije, zaštite životne sredine, međunarodne saradnje i organizacije poslovanja u transportu.

U prethodnih 10 godina je uspešno zastupao interese poslodavaca i struke transportne privrede Srbije na stručnim savetovanjima, skupovima i pred institucijama. Stručni panelista o transportu i logistici na međunarodnim konferencijama TIL – transport i Logistika Jugoistočne evrope koji se tradicionalno održava u Beogradu.

Poseduje preko 22 godina radnog iskustva u privredi i već više od 10 godina uspešno obavlja poslove generalnog direktora Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ Beograd. Do sada nije sudski osuđivan, niti kažnjavan, ne vodi se krivična istraga niti je ikada pokretan krivični postupak.

Dobitnik velikog broja priznanja, plaketa i zahvalnica za svoj rad i doprinos drumskom transport i privredi, od kojih se ističe :

 • Zahvalnica Unije poslodavaca Srbije kao priznanje za rezultate u poboljšanju sveobuhvatne infrastrukture u Republici Srbiji,
 • Brand Leader Award 2019 za izuzetan doprinos u stvaranju uređenog tržišnog ambijenta, unapređenje kvaliteta I konkurentnog poslovanja u drumskom saobraćaju Srbije;
 • Jubilarna Zlatna Amfora 2020 za izuzetan višegodišnji doprinos razvoji i afirmaciji saobraćaja u Srbiji

U oblasti saobraćaja se posebno bavio i radio na poslovima:

 • menadžment i organizacija poslovanja u teretnom saobraćaju,
 • menadžment i organizacija u drumskom putničkom saobraćaju,
 • unapređenje i racionalizacija poslovanja uz analizu ekonomskih efekata poslovanja uz analizu struktura i uticaja troškova,
 • ekonomska analiza troškova poslovanja, izrada cenovnika i politika cena usluga u drumskom saobraćaju,
 • digitalizacija u privredi uz optimalna rešenja implementacije inteligentnih rešenja u transport,
 • edukacija zaposlenih u privredi,
 • organizacija sistema i principa organizacije tehničkog održavanja vozila u drumskom saobraćaju,
 • učešće na kreiranju i unapređenju zakonske regulative i akata koji utiču na poslovanje i unapređenje konkurentnosti u drumskom saobraćaju,
 • borba protiv sive ekonomije, nezakonitog poslovanja, sprovođenja zakona, uređenje i unapređenje poslovnog ambijenta drumskog transporta Srbije,
 • unapređenje delatnosti i ekonomsko održivog poslovanja drumskog transporta
 • bezbednost saobraćaja i organizacija preventivnih mara u funkciji bezbednosti saobraćaja na putevima,
 • osiguranje robe i putnika u transportu,
 • zaštita prava putnika i konkurentnost u drumskom saobraćaju,
 • analiza uzroka i posledica šteta u saobraćaju sa kreiranjem procedura za preventivno postupanje

Goran Aleksić,

CV na srpskom možete preuzeti OVDE

CV na engleskom možete preuzeti OVDE