Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Stav Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport“-a da je od opšteg interesa drumskog saobraćaja i Republike Srbije uvođenje 100% bazne kvote CEMT dozvola za Euro 6 vozila u 2022. godini.

Pored navedenih argumenata, treba imati u vidu da je u predhodnom periodu obezbeđena liberalizacija drumskog transporta sa velikim brojem država i sa svim susednim državama, uz značajno povećanje broja bilateralnih dozvola. Istovremeno, u skladu sa politikom EU, značajno su niži troškovi putarina i dažbina za vozila EU, tako da bilansno, stvaramo uslove da ostvarujemo značajno povećanje deviznog prihoda uz snižavanje troškova po vozilu, što je izuzetan benefit za srpske prevoznike.

Pored ovoga, u interesu razvoja drumskog transporta, ali i srpske privrede, ukazali smo ministarstvu da razmotri strategiju za snižavanje akcize na evrodizel gorivo za komercijalni prevoz licenciranih prevoznika, čime bi se obezbedilo da srpski prevoznici kupuju gorivo u Republici Srbija i tako se snižavanjem akciza (din/litru) poveća ukupan nominalni prihod od akciza na evrodizel gorivo u budžet Republike Srbije, uz značajne pogodnosti za korisnike transportnih usluga.

 

Preuzmite priloge:
Access this URL (/images/2021/stav_st_bazne_kvote_06052021.pdf)Stav Srbijatransporta0 kB

Na elektronskoj konferenciji i telefonskoj sednici Poslovodnog odbora za teretni transport Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja Srbijatransport, Beograd održanoj 08.04.2020.godine doneti su sledeći:

Na elektronskoj konferenciji i telefonskoj sednici Poslovodnog odbora za teretni transport Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja Srbijatransport, Beograd održanoj 17.3.2020. doneti su zaključci koji su dostavljeni Predsedniku Republike Srbije, Predsednici Vlade Republike Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, Kriznom štab za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica virusa korona, Uniji poslodavaca Srbije i Privrednoj komori Srbije.

Preuzmite priloge:
Download this file (Zaključci Poslovodnog odbora za teretni transport SRBIJATRANSPORTa 2020.pdf)Zaključci PO za teretni transport298 kB

Sastanak Mešovite komisije za drumski saobraćaj između delegacija Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke, je napravila značajan pomak u budućem funkcionisanju drumskog saobraćaja između dve zemlje.

Član delegacije Srbije, predstavnik Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja Srbijatransport, Generalni direktor Goran Aleksić uzeo aktivno učešće i posebno ističe maestralno vođenje pregovora od strane  Šefa delegacije Republike Srbije imenovanog od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ugovoren broj međunarodnih dozvola će umnogome rešiti probleme srpskih prevoznika kada su dozvole za tržište Nemačke u pitanju. Još jednom se pokazalo ispravnim zalaganje „Srbijatransporta“ za modernizacijom voznog parka, kao modelom za bolji nastup i veći profit naših prevoznika na inostranim tržištima.

Preuzmite priloge:
Download this file (protokol-rs-d-2019.pdf)Protokol sa sastanka470 kB

Opširnije...

 Formirana je Radna grupa za izradu Uredbe za raspodelu dozvola u međunarodnom teretnom transportu. Srbijatransport je dostavio stavove svojih članova i uzeo aktivno učešće u radu.

Brošura, izrađenu po nalogu Nemačke savezne kancelarije za transport (Bundesamt fur Guterverkehr), je detaljna informacija za prevoznike tereta u Nemačkoj.

Potkategorije