Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

RFID tehnologija omogućava automatsku, beskontaktnu identifikaciju objekata, ljudi ili životinja putem radio signala koji se emituju na određenoj frekvenciji. Iako sama tehnologija nije nova, njena primena u logistici i upravljanju lancima snabdevanja, intenzivnije se istražuje tek od početka ovog veka.

U lance snabdevanja može biti uključen veliki broj različitih učesnika: proizvođači, veleprodaja/distributer, logistički provajder, prevoznik, maloprodaja, tako da su njihovi interesi za implementaciju RFID sistema različiti.

Glavni cilj kompanija koje primenjuju RFID sisteme u svojim lancima snabdevanja je da kroz automatsku identifikaciju i praćenje pojedinačnih proizvoda, podignu efikasnost lanca snabdevanja. Za praćenje tokova roba kroz lanac snabdevanja, posebno su zainteresovani proizvođači, distributeri i maloprodaja, koji su već započeli sa implementacijom ove tehnologije i beleže efekte kroz: uštede u vremenu rada i radnoj snazi; povećan stepen popunjenosti porudžbina; veći obrt zaliha; veću garanciju kvaliteta proizvoda; kraće vreme isporuke; niže prosečne i sigurnosne zalihe; manji nedostatak zaliha; manji gubitak proizvoda. Predvodnici ovakve primene RFID sistema u lancima snabdevanja su: Wal-Mart, Metro, Tesco, Carrefour, Migros, Procter and Gamble, Otto konzern, Gilette, Oetker, Nestle, Ford, i dr.

RFID se, sem za praćenje tokova roba u cilju njihove racionalizacije, može primenjivati i iz bezbednosnih razloga. Hutchinson corporation (sa velikim centrima u Hongkongu, Roterdamu, Felikstovu itd.), sa godišnjim obrtom od 44 mil. kontejnera uvodi za svaki kontejner senzore spolja i iznutra, koji registruju između ostalog i odnose svetla, promenu vlažnosti, pritisak vazduha, određene hemijske parametre itd. i spremni su da u svako doba pošalju e-mail alarm centrali. U nekim lukama (npr. Los Angeles i Long Beach), aktivni RFID sistem se koristi iz bezbednosnih razloga i za rešavanje problema zagušenja u lukama. Svi kamioni koji ulaze u luke moraju da imaju RFID tagove koji se očitavaju pri ulazu i izlazu.

SSA Marine, jedna od najvećih svetskih kargo kompanija, uvela je RFID tehnologiju za praćenje kontejnera u nekoliko luka na zapadnoj obali. Na kontejnerskoj dizalici se nalazi čitač a na kontejneru aktivni tag, što omogućava da se identifikuje odgovarajući kontejner i utovari na odgovarajući kamion.

The Joint Automotive Industry Forum (JAIF) je definisao smernice za primenu RFID za praćenje i pronalaženje povratne ambalaže u lancu snabdevanja korišćenjem pasivnog RFID taga kao identifikatora. Ovakva inicijativa je proistekla zbog problema povezanih sa vlasništvom, održavanjem i gubitkom povratne ambalaže u lancima snabdevanja.

Kompanija Iveco u saradnji sa Kuehne + Nagel, koristi RFID da upravlja rezervnim delovima u automobilskom sektoru. Sistem, koji je u pogonu u Torinu, olakšava naloge za zamenu delova isporučenih od dobavljača. Kuehne + Nagel prima delove i dodaje EPC Gen 2 oznake kodirane sa identifikacionim brojem i štampane sa bar kodom, tako da ih dileri mogu koristiti za praćenje.

DHL je integrisao RFID u svoje kamione za dostavu, kako bi se ostvarila brža isporuka paketa. Ova inicijativa je nazvana SmartTruck i ostvarila je mnoge ciljeve. Ostvarene su očekivane uštede u potrošnji goriva i emisiji ugljen-dioksida, povezana je tačnost u prikupljanju i isporuci pošiljaka.

Prethodni primeri su ukazali na neke od mogućnosti primene RFID sistema u logistici. Ima ih još, ali ima i problema. Ono što je izvesno je da RFID dolazi!